De omgeving

 

Le Petit Montperroux ligt aan de rand van regionaal natuurpark “du Morvan”in het hartje van de Bourgogne Frankrijk.

 

Een prachtige ongerepte natuur met een heuvelachtig landschap, bronnen en beekjes, vele meren en prachtige vergezichten.

Op korte afstand is de Bibracte op de Mont Beauvray (800mhogte), het grootste archeologische centrum van Frankrijk.U vindt hier opgravingen van de keltische stad “Bibracte”die hier 2000 jaar geleden gevestigd was.

 

Autun is  de moeite waard om te bezoeken. In dit stadje vindt u vele romeinse overblijfselen, een prachtig amfi theater waar in de zomer voorstelingen worden gegeven.

 

In Autun kunt u winkelen, een terrasje pakken of de imposante kathedraal bezichtigen. Om de kathedraal heen zijn talrijke restaurantjes waar u heerlijk kunt eten.

 

Voor de wijn moet u ook in de Bourgogne zijn. Door de toeristische route “rue des Grands crus” te volgen komt u langs vele caves waar u wijn kunt proeven.

 

Zwemmen, wandelen, paardrijden, vissen en kanovaren er is van alles mogelijk op korte afstand van Le Petit Montperroux. Zwemmen kan in de Arroux, op 5 km. afstand vindt u verschillende plekken met kleine strandjes waar u kunt zwemmen ,vissen en kanovaren of bezoek het plan d’eau (3km) een klein en rustig zwem- en vismeer. Wilt u naar een groter toeristisch meer dan is er”Lac des Settons”een uurtje rijden bij ons vandaan. Bij dit recreatiemeer kunt u een waterfiets huren, een rondvaart maken of van de zon genieten op de vele kleine strandjes. 

 

 

Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige boedhistische tempel in La Boulaye,10 km bij ons vandaan.